Friday 24 September 2010

Бербатов потвърди, че няма да се завърне в националния отбор

Бившият капитан на националния отбор по футбол Димитър Бербатов отново обяви, че няма намерение да се завръща в състава. Той се отказа през май, а новият селекционер Лотар Матеус обеща при представянето си, че ще направи всичко възможно да го накара да промени решението си.

"Още преди време си обещах, че когато наближа 30 години, ако не съм постигнал нищо с националния отбор, ще се откажа. Искам да дам шанс на младите момчета. Нека видят какво е да носиш националния отбор на раменете си", заяви Бербатов пред официалния сайт на "Манчестър юнайтед", цитиран от Sky Sports.

Така нападателят ще остане само с участието си на европейското първенство в Португалия през 2004 г. Той обаче успя да постигне една своя голяма цел - да стане голмайстор номер едно в историята на националния отбор с 48 гола в 77 мача. Последното от тях падна в контролата с Малта в края на миналата година.

"Исках да постигна този рекорд преди да се откажа. Когато го направих, се чувствах изключително горд и това беше един от най-великите дни в живота ми", сподели още българската звезда на "червените дяволи".

След оттеглянето на Бербатов българският национален отбор изигра общо пет мача, като загуби четири. В тях нападателите реализираха само две попадения. Те бяха дело на Валери Божинов и Ивелин Попов.

В същото време Бербатов демонстрира невероятна форма в своя "Манчестър юнайтед" и за шест мача от началото на сезона вече реализира седем гола. Три от тях бяха срещу може би най-големия съперник на "червените дяволи" - "Ливърпул" - миналия уикенд.

No comments:

Post a Comment