Friday 17 September 2010

футбол новини

Предполагаемият нов селекционер на българския национален отбор по футбол Мариуш Лакатуш технично отклони въпросите свързани с неговото евентуално бъдеще начело на "лъвовете".
Запитан дали ще поеме представителната ни селекция, румънският специалист отговори с “Всичко е възможно. Не искам да коментирам бъдещето си в момента".
Междувременно в страницата на треньора в Уикипедия, той вече официално е обявен като треньор на България.
---------------------------------------------------------------------

Евгени Балев от отбора на Хемус (Троян) спечели 7-ия етап от 60-ата колоездачна Обиколка на България, който беше с дължина 113 километра от Разград до Велико Търново. Балев финишира първи с време 2.33:13 часа.
    
На второ място се нареди Йоханес Хайдер от отбора на Бранденбург (Германия), който завърши на 13 секунди след Балев. Трети остана сънародникът на Хайдер - Ерик Мо, който се състезава за националния отбор на Германия. Времето на Мо е с 19 секунди след това на победителя Балев.
    
Тримата се бяха откъснали доста пред основната група и доста преди да влязат в Старата столица беше ясно, че един от тях ще спечели днес. По този начин след днешната победа Балев почти стопи преднината на водача в генералното класиране Томаш Бухачек (Чехия) от 15:22 на 1:43 минути.
    
В шестицата намериха място още трима българи. Четвърти е Мартин Грашев (Добрич) - на 19 секунди. Пети е Борислав Иванов (Цар Симеон Пловдив) - също на 19 секунди и Стефан Христов (Брисаспор) - отново на 19 секунди от Балев.
    
В генералното класиране продължава да води чехът Томаш Бухачек (Уърпул) с 28.08:58 часа, следван на 4 секунди от колумбиеца Андрес Диас (Айдахо САЩ) и испанеца Фернандо Мансебо (Хераклион Гърция).
    
Красимир Коев е 10-и на 1:08 минути, а 11-и е Пламен Димов от клуб Цар Симеон (Пловдив) също на 1:08 минути.
   
В отборното класиране продължава да води Палмейрас - 83.56:57 часа, пред Хемус Троян на 38:07 минути и Катюша - на 46,09 минути. В осмият етап от Търново - Габрово (73 км) ще потеглят 82 колоездачи от общо 111 стартирали в София.

No comments:

Post a Comment