Tuesday 7 September 2010

През октомври стартира делото за манипулирани мачове

През месец октомври ще бъдат изправени пред съда първите обвиняеми от прокуратурата в Бохум във връзка със скандала за манипулация на мачове с цел печалба от залози. Процесът започва на 6 октомври, заяви говорител на съда в Бохум.
Както вече е известно прокуратурата в този германски град е повдигнала обвинение към двама мъже на възраст 35 и 55 години. Те се смятат за водачи на група, занимаваща се с измами, и са подведени под отговорност съответно за 16 и 22 случая на манипулиране на футболни срещи.
Двамата мъже заедно с още свои съмишленици са дали 350 000 евро за подкупване на играчи и съдии и така са повлияли на изхода на 10 мача в Германия (Втора Бундеслига) и 14 в други европейски страни. Печалбата им от направените залози възлиза на 1,45 милиона евро.
В началото на септември прокуратурата повдигна обвинение към други двама души. Очаква се и срещу тях да бъде заведено съдебно дело.
Прокуратурата в Бохум разследва общо 250 заподозрени лица, а за евентуални манипулации се проверяват 270 мача в Германия и в чужбина.

No comments:

Post a Comment