Tuesday 5 October 2010

Холандия изгони психопата Де Йонг

Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк изхвърли Найджъл де Йонг от националния отбор. В неделя халфът на Ман Сити счупи на две места крака на нападателя на Нюкасъл Хатем бен Арфа, извади го за минимум 6 месеца от футбола и ужаси сънародниците си.
Де Йонг влезе безумно още в четвъртата минута и кракът на Бен Арфа се килна като гумена кула. Дори не се извини - изчака да му сложат кислородната маска, да го качат на носилката и го потупа лекичко.
"На този му трябва психиатър", изригна по телевизията треньорът на Спарта (Ротердам) Ян Еверс. "Де Йонг е престъпник. Трябва да бъде изхвърлен от футбола", каза и тв коментаторът Хуго Ворст.
25-годишният негър редовно влиза, без да мисли. По време на подготовката за световното счупи крака и на американеца Стюърт Холдън. На финала с Испания пък изрита Шаби Алонсо с бутоните в гърдите.
На Ван Марвайк му дойде до гуша от глупостите му. "Вече информирах отбора за решението си. Ясно им обясних, че нямам друга възможност - каза той. - Скоро ще говоря с Де Йонг. Имам проблеми с него, защото ненужно играе на границата на риска." В петък Холандия играе с Молдова, а на 12 октомври - с Швеция.
Повече от 80% от читателите на в. "Алгемеен Дагблад" гласуваха Де Йонг да бъде строго наказан. В анкетата се включиха 30 000 души.

No comments:

Post a Comment