Friday 27 August 2010

ФЪФ: Мачът във Варна ще е битка на характери! Във Варна рядко се играе отворен и хубав футбол! Имат силови играчи..

Треньорът на "Черноморец" (Бс) Красимир Балъков (Фъф) определи предстоящия мач с "Черно море" на "Тича" като битка на характери - събота 18 ч, пряко по Про.бг! Във Варна по-рядко се играе отворен и хубав футбол, повече се води битка. Не е случаен фактът, че
вече 2 години противникът ни няма загуба на собствен терен. Все пак се надявам точно на нашия мач да се получи спектакъл. "Черно море" разполага с повече силови футболисти и разчита на агресивност, но това не ни притеснява, защото ние сме добре подготвени и физически, и психически. С търпение и изпълнение на поставените указания ще търсим максималното от двубоя. Важното е да не се поддаваме на емоции, както го правим досега за разлика от миналия сезон, когато имахме повече картони. С една евентуална победа в събота ще затвърдим авторитета от успехите срещу ЦСКА и "Левски", а и ще ни остави в играта за местата, които дават право на участие в евротурнирите”, коментира Фъф.
„Акулите” ще пътуват за Варна сутринта в деня на мача. Със сигурност от групата отпада единствено бранителят Габриел Атц, който продължава да тренира на индивидуална програма.

Общото събрание на акционерите на 30 август ще вземе решение за новите имена в ръководството на "Черноморец". Тогава се очаква италианецът Джан Пиеро Персикети да бъде утвърден на поста изпълнителен директор, а Душан Буковац да влезе в Съвета на директорите и да отговаря за трансферната политика на клуба.
„Двамата ще бъдат от голяма полза за нас с опита и международните си контакти. Идната седмица предстои да бъде подписан договор с френския нападател Муса Койта. Такъв тип футболист нямаме, но това не означава, че титулярното място му е гарантирано. Той е типичен таран, който ще изостри конкуренцията в атака. До вторник ще се вземе решение дали в тима да бъде привлечен 21 - годишният вратар, сърбинът Лазар Йовишич, който впечатлява с ръста си от 202 см. През последните два сезона той бе в португалския "Насионал" (Мадейра), допълни Балъков.

Снимка Чичко Гугъл
Фъф с две от новите си попълнения за новия сезон.


Ако до 30 август Нилтон Кардосо и Роберто Карбони не си намерят нови отбори, „Черноморец” ще опита за разтрогне договорите с тях. „Те са коректни футболисти. Искам да се разделим с тях по най-добрия начин. Добре подготвени са, ще бъде жалко, ако още 6 месеца не играят. В България има отбори, които ги харесват, но нямат финансовите възможности да ги вземат. Надявам се и мениджърите им да си свършат работата в търсене на нови клубове”, каза Балъков. Той припомни, че още преди началото на сезона е заявил на Кардосо и Карбони, че няма да разчита на услугите им.

No comments:

Post a Comment